Retroporslin - som små guldklimpar

Idag tänkte jag tipsa om något som ligger mig varmt om hjärtat nämligen porslin. Jag ahr själv sedan jag var ganska lite målat porslin själv och älskar gammalt svenskt porslin. Jag älsar att spendera tid på blocket.se o kolla om det finns något spännande att köpa, tyvärr tillåter inte min studentbudget några större köp. Det är ju nämligen inte gratis att köpa dessa saker. Roligt är också att gå på loppis och leta fynd. Jag har till exempel köpt ett fat av Stig Lindberg för 5kr! Det kallar jag fynd. En favorit jag har är Zebra från Gefle.



Jag råkade snubbla över en sida på nätet där de visar massor med just det svenskt porslin. Kan vara värd ett besök om man vill bekanta sig lite med de olika modellerna och fabrikerna.

Monki - ny butik i vår

I vår ska det öppns en ny butik i Norrköping och det är ingen mindre än Monki som ska öppna! Kul att det kommer en affär som inte är så vanlig och finns överallt. Måste säga att jag tycker det finns inte så många "speciella" affärer här trots att det är en så pass hyffsat stor stad så det är ju kul med något annat än hennes & mauritz!

image85

Inspiration så det kryper under huden

Jag har hittat några illustratörer som jag verkligen blev störtförälskad i med en gång. Den första heter Cecilia Carlstedt och gör helt underbara illustrationer.

image81


En annan sida jag hittade där jag också blev inspirerad var blindsalida som också hade en jättefin portfolio. Bilderna är mer av datorkonstruerad natur men väldigt fina ändå.

image82


Den tredje och sista som jag tänker tipsa om idag är MyDeadPony som har illustrationer mer i stil med Cecilia Carlstedts, ser mer ut som blyerts, akvarell och andra blandade tekniker.

image83

Efter att ha spanat runt lite på dessa sidor blir jag väldigt sugen på att själv försöka göra några snygga illustrationer. Tyvärr så tror jag inte att jag är lika duktig som dessa exempel jag tagit upp här men övning ger ju färdighet som man säger. Får se om jag hinner skissa lite ikväll kanske. Borde plugga också egentligen. Känns alldeles för ofta som om dygnet har för få timmar, jobbig känsla.

Annorlunda reklam om klimathotet - nytänkande i mellanöstern?

Den här reklamen tyckte jag var ganska bra.

image80

Det känns också som om de tar upp klimathotet på ett nytt sätt. En av kommentarerna kritiserar reklamen och menar att det kanske mest ser ut som en reklam för en utställlning på något museum och att budskapet kanske inte går fram. Jag kan hålla med om de synpunkterna men samtidigt så tycker jag att det är kul att man får se lite annan reklam än tidigare. Mycket av reklamen angående miljöhotet tycker jag handlar om att säga hur dumma vi är och att jorden inte kommer finnas osv.. Här tas egentligen samma sak upp fast på ett mer humoristiskt sätt.

Jag hittade den här reklamen på Ad Blog Arabia som jag gick in på efter ett tips från en klasskamrat. Den verkar vara intressant och det är lite kul att se vad som händer utanför Europa i reklamvärlden också. Kanske kan få några nya idéer och synvinklar där.

Trafikregler för fotgängare

Eftersom jag varje dag cyklar till skolan har jag markt hur ofta folk inte vet vad skyltarna placerade i anslutning till cykel/gångvägen betyder. Eller struntar människor bara i att lyda dem? Den skylt jag främst tänker på i detta fall är:

image79


Hur mycket tydligare kan en skylt bli? Igår höll jag faktiskt på att cykla omkull på grund av att en man gick på fel ställe. Ni som inte förstått problemet än så kan jag förklara. Där jag cyklar är vägen delad i en sida för fotgängare och en sida för cyklister. Skylten ovan visar då på vilken sida man ska befinna sig. För att göra det ytterligare lättförståeligt för folk så finns det även en heldragen linje mitt i banan. Ändå så går folk på båda sidorna vilket innebär att jag måste köra slalom mellan alla människor. Ibland kan det bli trångt och häromdagen var det dessutom halt vilket då gjorde som jag nämnde tidgare att jag nästan cyklade omkull och mitt hjärta slog ett extra slag av den föreliggande katastrofen. Är det bara jag som ser detta som ett probelm? Varför är det så att folk struntar i skyltar så fort de inte sitter i en bil? De är ju inte lika benägna att köra i bussfilen när de är ute i bilen..

Tävling av Sarah!

Jag har börjat kolla in en blogg av en tjej som heter Sarah. Ikväll såg jag att hon har en tävling som bestod av att man skulle skriva om tävlingen i sin blog. Så nu gör jag det :D Får se på måndag då om man får någon trevlig överraskning!

Nu ska jag fortsätta min halvtråkiga kväll med Let's dance..

Ha det gött!!


Promenad i Vrinneviskogen

Jag har länge funderat över skylten som det står Vrinnevi motionscentrum som jag går förbi på vägen till affären varje gång. Vart finns det där? Lite spännande.. Så idag beslutade jag mig för att ta reda på saken och begav mig ut på en upptäcktsfärd.

Det var helt fantastiskt! Det Ligger en skidbacke, fotbollsplan, minigolfbana massor av motionsspår och bäst av allt en RIDSKOLA precis jättenära mitt hus!! Hur kan jag ha missat detta under hela tiden jag bott här, ett halvt år..hehe..Så nu blev jag så himla sugen på o börja rida! måste se över min budget o se om jag har råd, har inte ridit sen i ettan på gymnasiet och det var ju ett tag sen..hehe

Det var väldigt mysigt i skogen, och det fanns mysiga ställen att sätta sig på o äta matsäck o bara mysa. Något som gjorde rundan så extra bra med var det fina vädret, perfekt promenadväder!

Nu ska jag nog bege mig till affären och inhandla lite basvaror o sen ska jag nog laga fisk idag...mums!

Annorlunda - Reklambyrån Smith tar ut svängarna


Bild från: Resumés hemsida

Jag läste på Resumés hemsida att reklambyrån Smith har en ny kampanj på gång åt Rånäs slott. Det är en ljustavlor som placerats ut runt om i Stockholm och framför dessa har även vilstolar placerats. Tanken bakom kampanjen är att vi nu behöver ljus eftersom det är så mörkt och då ska boka konferens på Rånäs slott eftersom de har ljusrum där.

Om det kommer gå hem eller inte återstår att se, men frågan är hur länge stolarna får stå kvar framför ljustavlorna...

Äntligen lanseras min nya blogglayout!

Som jag för ganska länge sedan bloggade om har jag nu gjort mig en ny bloggdesign. Jag har själv gjort själva utseendet men jag har haft hjälp av Jon med att lägga upp den på nätet eftersom jag själv inte är jätteduktig på CSS. Det uppstod vissa småproblem som vi löste så gott vi kunde men tyvärr så ser sidan inte lika bra ut i Internet explorer 6. Men varför ska man köra med en sådan trött gammal webbläsare när det finns coolare och bättre som Mozilla Firefox.

Hoppas ni tycker om min nya design och säg gärna vad ni tycker om den också! :D

Rolig reklamfilm


en rolig reklamfilm jag hittade på youtube :D

Bra reklamfilmer

Måste säga att jag gillar Friends reklamfilmer. De har gått ett tag iofs men de är fortfarande bra tycker jag. Fotbollen är nog en favorit. Ni kan se dem på Friends hemsida

Vad tycker ni? Har ni någon egen favoritreklam?

Samhall

För ett tag sen så gjorde samhall om sin logotyp. För de som inte vet vad samhall är så uttrycker de sig så här på sin hemsida:

"Våra medarbetare har funktionshinder som innebär nedsatt arbetsförmåga."


Tidigare såg logotypen ut som följer

image76


Nu ser den ut så här

image77

Jga måste säga att jag tycker den nya logotypen ser väldigt barnslig ut. Nästan nedvärderande för de som jobbar där, e de på dagisnivå eller? Kommer ni ihåg såna där klossar man skulle stoppa i rätt hål? Rund figur i unt hål osv.. den känslan får jag är jag ser färgerna och teckennittet som ser bulligt o barsnligt ut.. vad tycker ni? bättre? sämre?


Tantöverraskning

Tant som jag är så har jag gjort grytlappar av tyget som blev över från kameraväskan.. Aldrig gjort det förut men de blev rätt fina tycker jag.. :D

image75

Pappas födelsedag!

Idag vill jag gratulera min pappa som fyller 55 år! Vi ska ha lite middag här hemma och ta det bara lugnt. Han har undanbett sig så jag gissar på lite kortspel ikväll.. kul kul!

Äntligen färdig

Nu blev jag klar med kameraväskan efter mycket om och men.. Lite problem med måtten och så vidare har det varit men jag tror att den blev bra till slut. Nu får vi bara vänta o se tills jag kommer hem och kan testa med kameran i! Jag har ju inte haft tillgång till den under tiden jag sytt väskan vilket givetvi varit ett litet problem.

Så här blev den iaf till slut när den (nästan) är färdig..


Fynd

Har glömt berätta om de fantastiska fynden jag gjorde på Röda Korset i mellandagarna.. :D

image72

 Endast 5kr fick jag ge för både burken och sjalen! Det kallar jag fynd.. Mer sådant tack! Ska köpa något nytt mumsigt te och ha i burken.. Passar finfint i mitt kök med svart, vitt och rött!

Kameraväska igen

Jag har ju tidigare bloggat om två kameraväskor jag gjorde i somras och nu ska jag göra en till..

Jag gjorde en i somras till denna kamera som jag ska göra nu men den blev för liten.. en misskalkylering kan man kalla det..hehe.. så är det någon som vill ha en kameraväks asom är blå så är det bara att höra av sig!

Ska sätta igång med mitt pyssel nu så får jag den klar idag så kommer bilder ikväll!

RSS 2.0